fbpx


Over GIGHOUSE

Wat is GIGHOUSE

GIGHOUSE is een digitaal matchingplatform tussen bedrijven én freelancers gespecialiseerd in Human Resources,Digital& Design, Marketing & Communications, Administration, Finance en IT.

 

Onze missie en visie

GIGHOUSE wil bedrijven op een gebruiksvriendelijke en snelle manier laten genieten van het ondernemerschap, de expertise en flexibiliteit van vakexperts door snelle matching, kwalitatieve screening en administratieve ontzorging te garanderen tegen een eerlijke brokerfee.

Daarnaast wil GIGHOUSE freelancers een thuis bieden waar ze kosteloos, snel en eenvoudig nieuwe opportuniteiten ontvangen via een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie die hen volledig ontzorgt qua administratie.

 

Hoe het allemaal begon

Eind 2017 bewogen er heel wat zaken op de arbeidsmarkt. Enerzijds beëindigden er steeds meer werknemers hun vaste job met veel zekerheid en structuur en ruilden deze in voor een spannende freelance-carrière. Anderzijds nam de nood aan flexibele specialisten aan de kant van bedrijven enorm toe. De GIG-economy was geboren!

Maar de GIG-economy kende van de start enkele kinderziekten. In eerste instantie werden freelancers vaak te laat uitbetaald omdat ze volgens hun statuut aanzien worden als leverancier en niet als werknemer. Ook bleek de zoektocht naar nieuwe opdrachten niet altijd even eenvoudig, laat staan dat er na de uren voldoende tijd overbleef om nieuwe opdrachten te zoeken.

Voor de opdrachtgevers lag dat eigenlijk niet anders. De zoektocht naar de juiste freelancer was een tijdrovende bezigheid. Opdrachtgevers kregen nog te vaak te maken met ongebruiksvriendelijke databases met ellenlange lijsten aan ongescreende freelancers. En elke dag dat het juiste talent niet gevonden werd, kostte de onderneming een pak geld.

De juiste freelancer vinden bleek niet zo eenvoudig. Want naast een overeenstemming in hard skills, merkte men al snel dat er compatibiliteit nodig was op vlak van culturele waarden.

GIGHOUSE to the rescue!

Als antwoord op deze uitdagingen ontwikkelde GIGHOUSE nauwgezet het eerste kwalitatieve Belgische matchingplatform. Voor freelancers een handige mobiele applicatie die on the go gebruikt kan worden om op de hoogte te blijven van nieuwe opportuniteiten en die ervoor zorgt dat je maandelijks correct betaald wordt.

Voor opdrachtgevers, een gebruiksvriendelijk webportaal waar bedrijven kwalitatieve freelancers voorgesteld krijgen. Op die manier moeten opdrachtgevers de uitgebreide zoektocht naar freelancers niet meer doen en verliezen ze geen tijd meer.

Ondersteund door onze sterke digitale tools zorgen onze mensen voor de  perfecte verbinding tussen opdrachtgever en freelancer.