fbpx

Nadat ik mijn rechtenstudies afrondde aan de UGent heb ik nog een specialisatiejaar sociaal recht gedaan aan de ULB. Onmiddellijk na mijn studie ging ik aan de slag als advocaat-stagiair bij het advocatenkantoor Sotra. hier adviseerde ik voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven over arbeidskwesties, zowel op collectief vlak ( sociale relaties met vakbonden, wijzigingen arbeidsreglement, gevolgen van overnames, enz.), als op individueel vlak ( ontslagen, waarschuwingen, payrollkwesties, enz.). Al snel merkt ik dat ik liever mee aan het roer sta dan advies geef aan de stuurlui. Na mijn stage besloot ik dan ook binnen de bedrijfswereld aan de slag te gaan. Zo heb ik 4 jaar gewerkt als HR-verantwoordelijke bij een groothandel in elektriciteitsmaterialen. hier waren een 170tal werknemers aan de slag. Ik had een HR-medewerker onder mij en was verantwoordelijk voor alle personeelszaken binnen de onderneming, daarnaast was ik ook werkgeversafgevaardigde in de OR en het CPBW.

Schaarbeek
Beschikbaar vanaf: 2023-11-27
4 dag(en) / per week
Eigen auto
Thuiswerk
Weekend Werk
Avond Werk

Skills

LeidinggevenOrganisatieProblem SolvingAdministratieChangemanagementComp & BenPayrollOnthaal Nieuwe MedewerkersOpvolging Van Evaluatie- En OpleidingHR ManagementOnderhandelen VakbondSalesSocial LawWerving & Selectie BlueWerving & Selectie White

GIGHOUSE opinie

GIGHOUSE-Score:

Maak kennis met Gilles uit Brussel. Gilles een HR generalist met meer dan 9 jaar ervaring binnen HR en arbeidsrecht. Na zijn studies Rechten startte hij op bij advocaten kantoor Sotra, waar hij, voornamelijk HR Managers, adviseerde bij alles rond arbeidsrecht voor bedrijven. Na 2 jaar besefte hij dat hij meer wou proeven van de bedrijfsculturen zelf en wou meer in de field staan. Dus ging hij aan de slag bij het familiebedrijf van zijn ouders waar hij ervaring op deed als HR Manager en Filiaal Manager. In Oktober is het bedrijf overgenomen, hij is ondertussen net vader geworden en is volledig klaar voor een nieuwe uitdaging, bij voorkeur in soft HR.

| Good to know:

👌🏻 Master Rechten + Master na Master Sociaal Recht

👌🏻 Perfect drietalig (Nl, Fr, Eng)

| Gilles in't kort:

🤝 + 9 jaar ervaring

🔎 zoekt opdrachten als HR Officer, HRBP, HR Manager

🌍 Nl (moedertaal), Fr & Eng (zeer goed), Sp (goed)

❤️ Sterkste troeven

–       Groot verantwoordelijkheidsgevoel

–       Sociaal & empathisch vermogen

–       Juridische + commerciële achtergrond

 

| Competenties?

·       Jobinhoudelijk | Gilles heeft ervaring met vooral de softe kan van HR. Als Advocaat gaf hij advies aan klanten over arbeidsrecht, bijstand in arbeidsgeschillen, onderhandelingen sociaal overleg etc. In 2017 startte hij op bij het familiebedrijf (170 medewerkers) van zijn ouders waar hij eerst als HR Manager heeft gewerkt (4 jaar). Daar kreeg hij te maken met volgende:

–       HR-beleid uitwerken

–       Personeelsadministratie van A-Z (contracten, loonsverwerking, verzekeringen, wagenpark etc.)

–       Rekrutering & Selectie (strategie, onderhandelingen, selectiegesprekken)

–       Rapportering aan directie KPI’s

–       Leidinggevende van HR-medewerker

–       Zowel arbeiders als bedienden

Later stapte hij over naar een nieuwe functie om zijn kennis te verbreden. Het was een iets meer commerciëlere functie als Filiaal Manager. Zijn verantwoordelijkheden toen:

–       Zowel het operationele als commerciële (prospectie)

–       Aansturen van een team

–       Onderhandelingen met grootste klanten

–       Planningen etc.

 

·       Sector | Heeft ervaring in de juridische sector en een groothandel in elektriciteitsmaterialen. Staat open voor alles. 

Interesse in dit profiel?

Interesse in dit profiel?

      Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…

      0036N00000UopHeQAJ Gilles