fbpx

Ik ben Tibo, een ondernemende zelfstarter met een passie voor innovatie en groei. Curiositeit is wat mij drijft in mijn persoonlijke en professionele leven. Die curiositeit stuurde mij naar een master diploma Handelsingenieur, met afstudeerrichting kwantitatief risicobeheer en financiën. Mijn passie voor data en de financiële wereld bracht mij vervolgens naar mijn eerste job als derivaatanalist op de financiële markten waarbij ik investeringsbanken, vermogensbeheerders en private equityfondsen hielp bij het waarderen van hun illiquide activa. Mijn curiositeit zorgde ervoor dat ik een breder beeld wou krijgen van de financiële wereld, alsook wou ik mezelf in verschillende posities begeven om mijn persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Dat bracht mij bij het management traineeship van ING, waar ik meewerkte aan verschillende strategische projecten zowel in België als internationaal. Daar werd duidelijk in welke positie ik floreer: een commerciële rol waar ik mee kan onderzoeken hoe we klanten beter kunnen helpen en welke markten we nog kunnen betreden. Innovatie en groei dus. Concreet was ik als relatiebankier duurzaamheid verantwoordelijk voor het bedenken en commercialiseren van duurzame proposities voor het KMO segment. Ik deed marktonderzoek, voerde competitieanalyses uit en was het aanspreekpunt voor ons commercieel team wanneer het met klanten ging over duurzaamheid en het financieren van duurzame projecten. Zo heb ik voor ING België de eerste sociale lening kunnen verstrekken en mee de ING Sustainable Buildingsguide uitgerold. In een markt met complexe regelgeving weet ik dus mijn weg. Mijn ondernemend karakter zorgde ervoor dat ik mijn kans heb gegrepen om, in plaats van de financierder te zijn, zelf te gaan ondernemen. Dit start-up project hebben we stopgezet na het devalideren van onze meest risicovolle assumpties. Kortom combineer ik strategisch inzicht met een handson mentaliteit en een echte teamspirit.

Hasselt
Beschikbaar vanaf: 14 april 2024
5 jour(s)/semaine
Voiture personnelle
Travail à domicile
Travail le week-end
Travail du soir

Compétences

MarketingCompetitor AnalysisÉtude de marchéData-analyseAnalyse d'entrepriseOrganizational DesignGestion des parties prenantesProduct ManagementStrategie-adviesFinancieel BeleidDuurzaamheidPowerPointExcel-SkillsSpaanse TaalFranssprekendAnglaisNederlandstalig

Avis de GIGHOUSE

Score de GIGHOUSE :

Innovatie, groei, marktonderzoek en internationale ervaring zijn de kernwoorden die Tibo uit Hasselt kenmerken. Met zijn Masteropleiding als Handelsingenieur kon hij snel aan de slag. Tijdens zijn traineeship bij ING heeft hij diverse functies verkend, waaronder een rol binnen INGLab, waar hij actief deelnam aan een marktonderzoek over duurzame leningen. Dit initiatief werd vervolgens uitgebreid naar andere landen.

 

Tibo in ’t kort:

🤝 +/- 3 jaar ervaring binnen innovatie - marktonderzoek

🔎 Zoekt opdrachten binnen innovatie

🌍 Nederlands ( zeer goed), Frans (zeer goed), Eng ( zeer goed), Spaans ( goed)

❤️ Tibo is een hands-on persoon die stap voor stap alles uitzoekt en niet overhaast te werk gaat. Hij leert graag uit elk proces en blijft kalm, zelfs in stressvolle situaties. Tibo is altijd bereikbaar en staat bekend om zijn positieve mindset.

 

Contenu de l'emploi :

-       dataonderzoek naar leningen.

-       Presentaties opmaken en voorstellen aan management.

-       Procesanalyse.

-       Productontwikkeling:

§ Nieuwe feature opgericht. ( software)

§ Marketonderzoek in software naar het buitenland.

§ Data analyse internationaal.

§ Klantenonderzoek.

§ Wat zijn de noden?

§ Concurrentieanalyse? 

Recentelijk heeft hij de afgelopen maanden actief deelgenomen binnen een start-up, gericht op de ontwikkeling van een app waarmee werknemers vroegtijdig toegang hebben tot hun loon, dat later bij de maandelijkse berekening kan worden afgehouden. Het project omvatte:

-       Het voorzien van een demo versie.

-       Grondig marktonderzoek om de behoefte hieraan te bepalen.

-       Het bezoeken van bedrijven.

-       Het identificeren van een tool die al bestaat in Amerika maar nog niet beschikbaar is binnen Europa.

 

Helaas moesten ze de productie hiervan stopzetten. Ondanks het financiële welzijn van het project, bleek het op korte termijn niet winstgevend te zijn.

 

Bon à savoir :

👌🏻 Diploma: Master Handelsingenieur 

Ce profil vous intéresse ?

Ce profil vous intéresse ?

      Je souhaite être informé des communications relatives aux événements, aux conseils en matière de candidature, aux concours, aux enquêtes, etc. ....

      0036N00000nWkHLQA0 Tibo