fbpx
Voordelen van werken met freelancers

Werken met freelancers: de voordelen

leestijd: 1min | #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers | 13 juni 2018 | Daan De Bock

Wat is een freelancer?

Een freelancer bezit een eigen BTW-nummer en is dus een zelfstandige. Wanneer je een freelancer in dienst neemt, is deze dus niet automatisch gebonden aan de bedrijfspolicy. Zo kan de werkplek van de freelancer overeengekomen worden en kan er bijvoorbeeld gewerkt worden van op kantoor, van thuis uit of in een co-working space. Ontdek hieronder alle voordelen van werken met freelancers.

 

Strategische voordelen

1. Flexibiliteit

Een freelancer biedt een oplossing wanneer:

  • je een tijdelijke behoefte hebt aan specifieke kennis en competenties
  • er tijdelijk pieken zijn in het dagdagelijkse werk
  • je projecten hebt lopen vb. het tijdelijk vervullen van specifieke functies

Eén van de grootste voordelen van werken met freelancers is dat de freelancer minder gebonden is aan vaste werkuren en dagen dan werknemers die op de payroll staan.

 

2. Expertise & ervaring

Freelancers zijn specialisten in hun vakgebied wat een hoge kwaliteit van hun werk oplevert. Ze zetten zich steeds voor de volle 100% in omdat ze zich moeten bewijzen om nieuwe opdrachten binnen te halen. Ook beschikken ze over ervaring in sectoren van vorige opdrachtgevers. Omdat freelancers zelfstandig zijn, hebben ze bovendien ook kennis over andere terreinen zoals boekhouding, marketing en verkooptechnieken.

 

3. Change management

Freelancers kunnen bijdragen tot de verandering en vernieuwing van processen in bedrijven. Ze blazen letterlijk een nieuwe wind in je bedrijf en kunnen ideeën aanbrengen met een frisse kijk.

 

Financiële voordelen

Omdat freelancers zelfstandigen zijn, betaal je als werkgever enkel en alleen voor de geleverde arbeid. Er is geen sprake van sociale lasten, 13e maand, vakantiegeld, ziekteverlof… waardoor het goedkoper is in vergelijking met het werknemersstatuut. Bovendien bespaar je kosten uit wanneer je freelancers inschakelt in plaats van dure opleidingen voor eigen personeel te organiseren.

Dankzij GIGHOUSE heb je als werkgever geen administratie meer. GIGHOUSE neemt alles op zich!

 

Een freelancer zoeken voor jouw bedrijf?

GiGHOUSE screent freelancers grondig en koppelt snel de juiste freelancer aan jouw opdracht. Hierbij houden we rekening met de juiste competenties en een cultural fit met jouw bedrijf. Interesse in een vlotte samenwerking met freelancers? GiGHOUSE zet je snel op weg.

Neem contact op en wij helpen je verder!

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
    [honeypot idnummer]


    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.