fbpx
Open hiring® - Tine Dufour

Wat is Open Hiring®?

leestijd: 3min | #opdrachtgevers #trends | 31 augustus 2021 | Amber Verduijn

De druk op de arbeidsmarkt blijft aanhouden en geen enkele sector blijft gespaard van de indringende grip van de schaarste. Van technische profielen, horecawerknemers tot zelfs leerkrachten. Het tekort aan juiste mensen is overal voelbaar. HR-professionals, recruiters en bedrijfsleiders gaan bijgevolg noodgedwongen op zoek naar creatieve oplossingen om het juiste talent aan te trekken. Zo kwamen we terecht bij het gloednieuwe en innovatieve ‘Open Hiring®’. Deze grensverleggende aanwervingstechniek kwam overwaaien vanuit de VS en kent dankzij Divergent ook een eerste pilootproject in België. Tine Defour, arbeidsconsulent bij Divergent, vertelt graag waarom Open Hiring® past in jouw organisatie.

Wat is Open Hiring®?

Open Hiring® is een innovatieve rekruteringstechniek die is overgewaaid uit de Verenigde Staten en nu meer en meer voet aan grond krijgt in Nederland en Vlaanderen. Het is innovatief in die zin dat het haaks staat over hoe we vandaag de dag rekruteren. Het is rekruteren zonder cv, zonder motivatiebrief, zonder sollicitatiegesprek of selectietesten. De werkgever schrijft een vacature uit en een kandidaat kan zich op een wachtlijst registreren als die denkt dat die geschikt is voor de job. Dan wordt de kandidaat die het hoogst op de lijst staat uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en dan kan die opstarten. De job is de ultieme test dus iedereen met goesting kan zich op de lijst zetten.

 

Voor welke beroepen of bedrijven is Open Hiring® geschikt?

Open Hiring® is voornamelijk geschikt voor functies waarbij vaardigheden grotendeels op de werkvloer kunnen uitgevoerd worden. Denk aan productiearbeiders, schoonmakers of horecapersoneel. Ook bedrijven moeten zich aan een aantal spelregels houden. De vacatures via Open Hiring® kunnen alleen opengesteld worden wanneer het gaat om een job met optie vast en de kandidaat moet vanaf het begin een volwaardig loon ontvangen.

 

Wat zijn de uitdagingen of valkuilen bij Open Hiring®?

Open Hiring® is voor werkgevers met lef. Zij stellen niet alleen hun deuren open maar moeten ook kandidaten zonder vooroordelen ontvangen. Anderzijds is het geen one way ticket naar luilekkerland voor de kandidaat of ook geen quick fix om goedkoop en snel vacatures in te vullen voor de werkgever. Werkgever en werknemer moeten blijven bewijzen aan elkaar wat ze in hun mars hebben. Er wordt ook getest, geëvalueerd en bijgestuurd, maar dat gebeurt dan vooral op de job. Daarnaast stel je als werkgever een onafhankelijke jobcoach ter beschikking die de behoeftes van werkgever en werknemer op elkaar blijft afstemmen.

 

Op zoek naar oplossingen voor personeelstekort?

Bij GIGHOUSE kom je snel in contact met de meest geschikte freelancer voor jouw opdracht. Plaats gratis jouw opdracht, geef jouw budget door en omschrijf de door jouw gezochte competenties. Kies bijgevolg jouw juiste match tussen de, door ons, aangeboden geschikte profielen én betaal slechts voor de prestaties die de freelancer heeft geleverd. Transparant en to-the-point! Registreren kan via https://dev.thibaultmarrannes.be/freelancer-zoeken/

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
    [honeypot idnummer]


    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.